Заливне з язика
- 1. Яловичий язик середнього розміру — 1 шт.
- 2. Цибуля — 2 шт.
- 3. Морква — 1 шт.
- 4. Желатин — 10 г (на 500 мл бульону)
- 5. Лавровий лист — 2 шт.
- 6. Зелений горошок (консервований) — 4 ст.л.
- 7. Петрушка — 1 пучок
- 8. Чорний перець горошком — за смаком
- 9. Сіль — за смаком
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Язик добре промийте і опустіть в киплячу воду цілком. Туди ж покладіть цибулю і моркву. Варіть близько 3-3,5 годин на повільному вогні, прикривши каструлю кришкою. Сіль і перець горошком додайте за 15-20 хвилин до готовності, потім, за 5 хвилин до готовності, введіть лавровий лист. Коли язик став м'яким - він готовий. Бульйон збережіть, а язик перекладіть в каструльку з холодною водою, щоб легше біло його очистити.
Зніміть з язика шкірку, починаючи з тонкого краю. Наріжте язик на тонкі скибочки.
Моркву дістаньте з бульйону, остудіть і наріжте кружечками або фігурно.
Бульйон процідіть через 2-3 шари марлі.
Желатин замочіть, згідно з інструкцією на упаковці.
У проціджений гарячий бульйон введіть желатин, доведіть до кипіння, щоб желатин повністю розчинився в бульйоні, але не кип'ятіть.
У формочки (можна використовувати, наприклад, маленькі форми для кексів або одну велику форму) розкладіть шматочки відвареного язика, нарізану моркву, зелений горошок, зелень петрушки (за бажанням можна також додати нарізані варені яйця). Залийте підготовленим бульйоном і поставте в холодильник до застигання.
Подавайте заливне з хріном, гірчицею або майонезом.