Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти новий рік легкий риба весна › Сьомга, запечена в медово-гірчичному соусі
Сьомга, запечена в медово-гірчичному соусі

Сьомга, запечена в медово-гірчичному соусі

Червона риба дарує нашому організму величезну кількість корисних вітамінів. Риба влаштовує справжнє свято шлунку, кишечнику та іншим життєво-важливим органам. Вона містить в собі величезну кількість натрію, калію, кальцію, фосфору. Тому пропонуємо вам приготувати сьомгу, запечену в медово-гірчичному соусі. Страва не тільки подарує організму заряд вітамінів і енергії, але і підніме настрій своїм приголомшливим смаком. Соєвий соус додасть страві пікантності, а поєднання меду і гірчиці - незвичайності. Шматок сьомги може служити, як самостійною стравою, так і відмінною добавкою до гарніру. Насолоджуйтесь!

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Стейк сьомги — 4 шт.
  2. 2. Мед — 2 ст. л.
  3. 3. Соєвий соус — 4 ст. л.
  4. 4. Гірчиця із зернами — 2 ст. л.
  5. 5. Соняшникова олія — за смаком
  6. 6. Червоний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Стейк сьомги промити і обсушити.

  2. Для соусу необхідно: змішати гірчицю з соєвим соусом, медом і соняшниковою олією. Потім додати трохи червоного перцю і перемішати.

  3. Скласти сьомгу в каструлю і залити отриманим соусом. Залишити маринуватися хвилин 30-40.

  4. Потім сьомгу викласти в фольгу, яку попередньо змастити олією, а зверху трохи полити соусом.

  5. Фольгу з сьомгою покласти на деко і поставити його в духовку, розігріту до 190°С. Випікати 20-25 хвилин.