Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти новий рік європейська вершкове масло весна › Тістечко з вершковим сиром і сухофруктами
Тістечко з вершковим сиром і сухофруктами

Тістечко з вершковим сиром і сухофруктами

Це дуже смачна домашня випічка з ароматною начинкою із сухофруктів. Ці тістечка краще випікати одразу перед подачею, а заготовки можна зберігати в холодильнику, закриті поліетиленовою плівкою, до 3-х днів. Тістечка ці не тільки смачні, але й корисні — волоський горіх благотворно діє на імунну систему, сухофрукти багаті мінералами. Необхідно враховувати, що абрикоси краще поєднуються з мигдалем, а чорнослив з горіхами або горіхами пекан. Вершковий сир бажано брати філадельфія або маскарпоне, але також підійде і будь-який інший вершковий сир без добавок. Такі пиріжки обов'язково сподобаються Вашим домашнім і гостям.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Курага — 8 шт.
  2. 2. Мигдаль смажений — 8 шт.
  3. 3. Чорнослив сушений — 8 шт.
  4. 4. Фундук — 8 шт.
  5. 5. Сир вершковий — 115 г.
  6. 6. Цукор — 70 г.
  7. 7. Шоколад — 60 г.
  8. 8. Масло вершкове — 115 г.
  9. 9. Тісто листкове — 300 г.
  10. 10. Пудра цукрова — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Подрібнити горіхи, висипати їх у миску, додати вершковий сир, перемішати. Зробити в сухофруктах надрізи, щоб вийшли кишеньки. Начинити кожен плід сирно-горіховою сумішшю. Окремо змішати цукор і тертий шоколад.

  2. Викласти один лист тіста на присипаний борошном стіл. Накрити зверху харчовою плівкою, зверху на плівку вологий рушник. Через кілька хвилин прибрати плівку з рушником, тісто змастити топленим вершковим маслом, присипати зверху цукрово-шоколадною сумішшю, скласти навпіл в довжину, повторно змастити маслом і посипати сумішшю цукру і шоколаду. Розрізати тісто в довжину двома довгими смугами.

  3. Викласти сухофрукти з краю смужки по діагоналі, накрити при цьому сухофрукт вільним краєм тіста, щоб утворився трикутник, продовжити так згортати до кінця смужки тіста. Виконати цю операцію з другою смужкою, а також з рештою тіста і сухофруктами.

  4. Духовку розігріти до температури 180ºС. Застелити деко для випікання харчовим папером і змастити його олією, викласти тістечка на деко, змастити кожне топленим маслом, поставити в духовку на 20 хвилин. Дістати готові тістечка з духовки, остудити, посипати цукровою пудрою, подавати відразу ж.