![Різдвяні пряники "будиночки"](https://img3.zakaz.ua/upload.version_1.0.8249dbfde34350236745c8e3cf463d62.350x350.jpeg)
Різдвяні пряники "будиночки"
- 1. Мед — 400 г.
- 2. Цукор — 400 г.
- 3. Смалець — 250 г.
- 4. Мелена кориця — 2 ст. л.
- 5. Імбир мелений — 2 ст. л.
- 6. Борошно вищого гатунку — 750 г.
- 7. Житнє борошно — 250 г.
- 8. Яйця — 5 шт.
- 9. Сода — 3 ч. л.
- 10. Молоко — 0,5 л.
- 11. Цукрова пудра — 500 г.
- 12. Лимонний сік — 1 ч. л.
- 13. Кип'ячена вода — 2 ст. л.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Цукор, мед, смалець і спеції покласти в каструлю і на повільному вогні довести до кипіння, але не кип'ятити. Охолодити суміш до кімнатної температури.
Потім додати яйця, соду, молоко, борошно і замісити тісто. Тісто має постояти добу в холодильнику.
Потім розкачати тісто (близько 4 мм.) і вирізати фігурки "будиночків", випікати при температурі близько 180°C до золотистого кольору.
Для прикраси "будиночків" білок злегка збити, потім поступово додати цукрову пудру, лимонний сік і збивати міксером близько 5 хвилин.
Додати суміш у кондитерський мішок і намалювати контур, а також декор будиночка (вікна, двері, бурульки).
Для заповнення контуру будиночка потрібно розвести глазур до більш рідкого стану. Для цього додати 2 ст. л. звичайної, трохи теплої кип'яченої води. Така глазур буде добре розтікатися по прянику.
Отриманий малюнок сохне близько 2-х годин.