Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти новий рік європейська риба осінь › Запечений короп із грибами
Запечений короп із грибами

Запечений короп із грибами

Якщо ви намагаєтеся харчуватися правильними продуктами, тоді ви знаєте, що риба - відмінний варіант для вечері. Так як вона не важка для шлунка, в ній мало жирів і досить білка. А крім того, в рибі дуже багато фосфору, який при запіканні зберігається в рибі і, відповідно, живить ваш організм. Щоб страва вийшла смачна і соковита, тоді варто не просто запекти рибу в духовці, а якось урізноманітнити всю страву. Пропонуємо запікати коропа з грибами для більш насиченого смаку. Тоді таку страву можна вже подавати як повноцінну. Можна прикрасити овочами або зробити до риби легкий овочевий салат, і тоді ваш вечеря готова.

Кількість порцій 6
Час приготування 65 хв

  1. 1. Короп — 2 кг.
  2. 2. Гриби печериці — 200 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Лимон — 1 шт.
  5. 5. Соняшникова олія — за смаком
  6. 6. Зелень — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ріпчасту цибулю необхідно нарізати тонкими півкільцями, а гриби невеликими скибочками.

  2. Гриби і цибулю обсмажити окремо на соняшниковій олії до м'якості. Також можна додати січену зелень. Отриману начинку посолити, поперчити і добре перемішати.

  3. Коропа потрібно почистити від луски, випатрати і обрізати зябра. Потім всередині і зовні натерти сіллю і перцем.

  4. Рибу нафарширувати приготованою раніше начинкою. При необхідності скріпити края зубочистками.

  5. На боковій стороні коропа зробити "криві" надрізи. Половинку лимона нарізати на часточки і помістити їх в надрізи в рибі. Полити рибу лимонним соком з половинки лимона, що залишилася.

  6. Рибу покласти на деко і випікати протягом 20-25 хвилин у попередньо розігрітій до 200°С духовці. Готовій рибі дати постояти 8-10 хвилин і акуратно перекласти її в блюдо.