Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята нут літо › Закуска з нуту і маслин
Закуска з нуту і маслин

Закуска з нуту і маслин

Готується ця закуска швидко, з простих продуктів. Нут (турецький горох) - бобова рослина, з його бобів готують чимало смачних і оригінальних страв. Смачні бутерброди виходять з нутом, маслинами, печерицями та шинкою. У рецептах часто зустрічається консервований нут. Якщо замочити, а потім відварити сухий нут, то практично вийде той же самий продукт. Закуску з нуту і маслин можна подавати і у вигляді сендвічів. Ця закуска з нуту збагатить ваш організм білками і вуглеводами, як і всі бобові культури. Нут - гарне джерело рослинного білка і клітковини. Спробуйте і не розчаруєтеся.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Нут консервований — 400 г.
  2. 2. Маслини без кісточок — 50 г.
  3. 3. Цибуля червона — 0,5 шт.
  4. 4. Лимон — 0,5 шт.
  5. 5. Петрушка — 1 пучок
  6. 6. Cіль — за смаком
  7. 7. Чорний мелений перець — за смаком
  8. 8. Оливкова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Маслини порізати дрібними шматочками. Частину маслин залишити для прикраси.

  2. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  3. Петрушку промити і також дрібно нарізати.

  4. З половинки лимона зняти акуратно цедру, а потім видавити з нього сік.

  5. У мисці змішати консервований нут, дрібно нарізані маслини, цибулю, петрушку, цедру і сік лимона. За смаком додати сіль і перець і добре перемішати.

  6. Потім трохи товкачем розім'яти масу, але вона не повинна виглядати як пюре. Після чого додати трохи оливкової олії і перемішати.

  7. Решту маслин нарізати кружечками. Масу намазати на скибочки хліба, зверху прикрасити кружечками маслин і подавати.