Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята середній вечірка літо › Судак в соєво-імбирному маринаді
Судак в соєво-імбирному маринаді

Судак в соєво-імбирному маринаді

Із покоління в покоління наші предки передають секрети приготування домашніх рецептів. Давно застарілим, і звичним нам стравам приходять на зміну нові, більш вдосконалені й оригінальні. Популярним продуктом, та що вже там - номером 1 на нашому обідньому столі, залишається риба. Здогадалися про яку рибу піде мова? Поза сумнівом - це судак. На сьогодні ця риба є фаворитом серед мешканців морських глибин. Ще б пак! Його біле, ніжне, пісне м'ясо - незрівнянне! З цієї риби можна приготувати безліч різноманітних блюд. Пропонуємо спробувати цю рибу в соєвому-імбирному маринаді. Якщо у вас мало досвіду в приготуванні рибних страв, не хвилюйтесь, судак дуже просто приготувати. А щоб зробити все у найкращому вигляді - користуйтеся нашим рецептом!

Кількість порцій 6
Час приготування 180 хв

  1. 1. Судак — 900 г.
  2. 2. Імбир — 20 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 250 г.
  4. 4. Часник — 1 шт.
  5. 5. Маслинова олія — 2 ст. л.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Огірок — 1 шт.
  8. 8. Помідор — 1 шт.
  9. 9. Кінза — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Імбир очистити від шкірки, подрібнити, використовуючи кухонний ніж (чим дрібніше, тим краще). Часник посікти і з'єднати з раніше нарізаним імбиром. Усе це додати в соєвий соус. Сюди ж піде і маслинова олія, а також лимонний сік (можна і сік лайму).

  2. Добре перемішати вищеперелічені інгредієнти. Свіжу рибу, промити під проточною водою. Видалити хвіст, голову, плавники і хребет. Також можна узяти готове філе риби. Нарізати судак на порційні шматочки і залити раніше приготованим маринадом. Охайно обмотати плівкою і помістити в холодильник на 2 години.

  3. Моркву і огірок очистити від шкірки. Нарізати тонкою соломкою, а потім кубиками. І заразом можна посікти кінзу.

  4. Огірок, моркву і кінзу гарненько перемішати. Додати дрібно нарізаний помідор, посолити, полити лимонним соком (або ж соком лайму) і маринувати хвилин 40.

  5. Пшеничне борошно ретельно просіяти і обваляти в ній рибу. Викласти на гриллер, накрити кришкою і залишити готуватися на середньому вогні. Покласти приготований судак на паперову серветку. Потім перекласти в тарілку і приступити до прикрашання морської рибки. Для цього підійде пекінська капуста, листя салату, і будь-яка зелень.