Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята борошно обід › Пиріг з баклажанами, базиліком та моцарелою
Пиріг з баклажанами, базиліком та моцарелою

Пиріг з баклажанами, базиліком та моцарелою

Пиріг з баклажанами, базиліком та моцарелою - дуже смачний, апетитний, нескладний у приготуванні пиріг. Почастуйте цим пирогом своїх гостей, і вони обов'язково попросять у Вас його рецепт. А Ви не просто щедро поділетеся рецептиком, а й зможете дати розумні поради по процесу приготування. А поради можуть бути, наприклад, такими: при випіканні пирога в духовці помідори і моцарела дають багато соку, тому, щоб шматки пирога не розвалювалися, не поспішайте розрізати пиріг відразу після приготування, поки він гарячий. Пирогу треба дати охолонути. Нехай начинка трохи охолоне, "схопиться", потім вже розріжте.

Кількість порцій 4
Час приготування 75 хв

  1. 1. Баклажани — 1 шт.
  2. 2. Помідори — 3 шт.
  3. 3. Сир моцарела — 300 г.
  4. 4. Вершки 25% — 300 мл.
  5. 5. Сир пармезан — 8 ст. л.
  6. 6. Хліб білий — 50 г.
  7. 7. Борошно пшеничне — 300 г.
  8. 8. Яйце куряче — 4 шт.
  9. 9. Масло вершкове — 100 г.
  10. 10. Базилік (листя) — за смаком
  11. 11. Горіх мускатний мелений — за смаком
  12. 12. Розпушувач — 1 ч. л.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти борошно в миску, додати до неї нарізане шматочками розм'якшене вершкове масло. Руками розім'яти масу.

  2. Додати в миску сіль і розпушувач, влити 5-6 ст. л. води, замісити тісто. Сформувати тісто в кулю, згорнути в плівку, покласти тісто в холодильник.

  3. Баклажани нарізати кружечками, викласти їх на деко, поставити в духовку на 10 хвилин при температурі 180°С.

  4. Змішати в мисці вершки, натерти пармезан, вбити яйця, додати подрібнену хлібну м'якоть, всипати мускатний горіх, за смаком посолити і поперчити.

  5. Нарізати помідори і моцарелу кружечками. У форму для випічки викласти тісто, зробити бортики, вилити частину вершкової суміші. Викласти баклажани, зверху базилік, помідори і моцарелу. Зверху другою половиною вершкової суміші.

  6. Поставити в духовку на 40-50 хвилин, при температурі 180°С. Вимкнути духовку, залишити пиріг всередині ще на 30 хвилин. Після чого, дістати із духовки, остудити.