Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята російська обід літо › М'ясна солянка з каперсами і солоними огірками
М'ясна солянка з каперсами і солоними огірками

М'ясна солянка з каперсами і солоними огірками

Сьогодні ми хочемо познайомити вас зі стравою, яку можна назвати традиційною в російській кухні. Звичайно ж це солянка. Зазвичай солянку роблять на м'ясному, рибному або грибному бульйоні. Сьогоднішній рецепт якраз м'ясної. Солянка об'єднала в собі компоненти щей і розсольника. Обов'язковими інгредієнтами в кожній солянці виступають будь-які кислі інгредієнти. У нашому рецепті це будуть солоні огірки. Але також можуть бути і маслини або каперси. Ще один важливий інгредієнт - це лимон. Солянка має незвичайний солонуватий смак. Але в цьому і вся принадність цієї страви. Подавати можна з грінками чорного хліба. Перед подачею додати трохи зелені.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яловичина — 500 г.
  2. 2. Огірки солоні — 200 г.
  3. 3. Цибуля біла — 150 г.
  4. 4. Паста томатна — 5 ст. л.
  5. 5. Каперси — 3 ст. л.
  6. 6. Перець чорний духмяний — за смаком
  7. 7. Лавровий лист — 4 шт.
  8. 8. Олія рослинна — за смаком
  9. 9. Лимони — за смаком
  10. 10. Зелень — за смаком
  11. 11. Маслини — за смаком
  12. 12. Копченості — 500 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Поставити каструлю з водою на вогонь, покласти м'ясо, зварити бульйон.

  2. Нарізати відварене м'ясо, копченості (шинку, ковбасу, сосиски) тонкими шматочками. Огірки нарізати шматочками. Нашаткувати цибулю кільцями.

  3. Поставити на вогонь сковороду з олією, розігріти, висипати нарізану цибулю, обсмажити, додати до цибулі томатну пасту. Вилити в киплячий бульйон. Додати в бульйон також копченості.

  4. Після висипати в каструлю з супом огірки і цибулю, довести до кипіння, зменшити вогонь, варити 10 хвилин. Додати лавровий лист, після - оливки, маслини і каперси.