Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята другі страви осінь › Курка з лаймом і текілою
Курка з лаймом і текілою

Курка з лаймом і текілою

Так багато зараз говорять про страви із курки, що навіть ті, хто не був шанувальником курятини, напевно, полюбив її. Весь час з'являються все нові рецепти, як смачно і швидко приготувати куряче м'ясо, щоб воно було незвичайним на смак. Щоб зберегло всі свої корисні інгредієнти. Такий рецепт, як курка з лаймом і текілою, напевно зацікавить багатьох. Адже маринад з алкогольного напою (причому будь-якого) завжди змінює смак всієї страви. Курка просочується соковитим маринадом і стає неймовірно смачною. Ви можете присипати готову страву зеленню перед подачею. Або ж зробити із маринаду, що залишився, соус і подати разом з куркою.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Текіла — 0,5 ст.
  2. 2. Сік апельсина — 0,5 ст.
  3. 3. Сік лайма — 1 ст.
  4. 4. Чилі мелений — 1 ст. л.
  5. 5. Перець чилі свіжий — 1 ст. л.
  6. 6. Часник — 3 шт.
  7. 7. Грудинка куряча зі шкірою — 3 шт.
  8. 8. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати текілу, сік лайма і апельсина, мелений чилі, різаний свіжий перець чилі, подрібнений часник і сіль.

  2. Всі інгредієнти перемішати. В отриманий маринад покласти грудинки, поставити в холодильник на ніч.

  3. Нагріти сковороду-гриль до максимальної температури, витягнути курку з маринаду, обсушити, обсмажити шкірою вниз. Перевернути на іншу сторону, смажити до готовності. Готову курку викласти на тарілку, дати постояти протягом 5 хвилин.