Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сімейне свято середній українська осінь › Гарбуз, запечений з апельсином і лимоном
Гарбуз, запечений з апельсином і лимоном

Гарбуз, запечений з апельсином і лимоном

Існує безліч рецептів приготування різних страв з гарбуза. Це й не дивно, адже, додавання гарбуза в страви творить з ними неймовірні чудеса, страви набувають неймовірного смаку. Сьогодні ми вам і пропонуємо запекти гарбуз з лимоном і апельсином. Це неймовірно корисний десерт, в першу чергу завдяки вмісту в ньому гарбуза. Гарбуз - це повний комплекс вітамінів. Це в першу чергу вітаміни С і В, що допомагають подолати втому, безсоння і безпричинну дратівливість. Але особливо цінується гарбуз за наявність такого вітаміну, як вітамін Т. Є гіпотеза, що вітамін Т являє собою суміш фолієвої кислоти, вітаміну B12 і ДНК. Вітамін Т бере активну участь у згортанні крові.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Очищений гарбуз — 500 г.
  2. 2. Апельсин — 1 шт.
  3. 3. Лимон — 0,5 шт.
  4. 4. Цукор — 5 ст. л.
  5. 5. Кориця — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гарбуз нарізати великими кубиками.

  2. Апельсин очистити і порізати невеликими кубиками. Лимон очистити і порізати дрібно.

  3. Цукор перемішати з корицею.

  4. Гарбуз викласти в деко для запікання. Зверху посипати цукром з корицею. Додати зверху шматочки апельсина і лимона.

  5. Закрити форму фольгою. Поставити в розігріту до 180°C духовку. Запікати приблизно 20 хвилин, потім фольгу зняти і готувати ще 10-20 хвилин, до бажаної м'якості гарбуза.

  6. Подавати як десерт або легкий перекус.