Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сімейне свято легкий духовка птиця › Пиріг з куркою і грибами в горщиках
Пиріг з куркою і грибами в горщиках

Пиріг з куркою і грибами в горщиках

Такої оригінальної смакоти Ви ще точно не пробували. Погодьтеся, будь-яка їжа, запечена в горщиках, виходить набагато ефектніше, має більш виражений смак і насичений аромат, ніж приготовлена, припустимо, на сковороді або в сотейнику. А якщо це ситний пиріг з начинкою із курки, грибочків і зеленого горошку – смачніше подвійно. Цікава подача страви робить його ще і дуже апетитним: щедра м'ясна начинка з овочами – знизу, листкове тісто-кришечка – зверху. «Середина» пирога виходить дуже соковитою, оскільки всі інгредієнти тушкуються в молоці, а ріпчаста цибуля робить м'ясо ще ніжнішим. Якщо у Вас немає в арсеналі горщиків, їх можна замінити на керамічну жароміцну форму.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Тісто листкове дріжджове — 250 г
  2. 2. Масло вершкове — 25 г
  3. 3. Куряче філе — 250 г
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 80 г
  5. 5. Гриби — 200 г
  6. 6. Борошно пшеничне — 30 г
  7. 7. Молоко — 15 мл
  8. 8. Кмин — 10 г
  9. 9. Жовток яєчний — 1 шт.
  10. 10. Зелений горошок — 30 г
  11. 11. Перець — за смаком
  12. 12. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби помити і нарізати кубиками. Тісто повністю розморозити. Розкачати тісто і вирізати з нього 4 кола, трохи більші, ніж горщики для запікання.

  2. Куряче філе нарізати кубиками або скибочками. У сковороді розтопити масло і обсмажити курку до готовності. Перекласти курку на тарілку.

  3. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. На сковороду викласти цибулю і смажити близько 5 хвилин. Додати гриби і зелений горошок. Тушкувати близько 10 хвилин. Додати до овочів борошно, перемішати, потім додати молоко. Додати спеції, довести до кипіння і тушкувати близько 5 хвилин.

  4. Курку перекласти до грибів разом з кмином, тушкувати 2 хвилини. Розігріти духовку до 220 градусів. Відокремити жовток від білка і трохи збити жовток виделкою. Перекласти начинку в 2 горщика і зверху накрити 2 кружальцями тіста кожен. Щільно заліпити краї і зверху змастити жовтком. Випікати 20-25 хвилин до золотистого кольору.