Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сімейне свято другі страви осінь › Королівські креветки у китайському стилі
Королівські креветки у китайському стилі

Королівські креветки у китайському стилі

У китайській кухні величезне значення надається всіляким приправам і спеціям, які можуть змінити продукт до невпізнання. І якщо в інших національних кухнях подібне не завжди схвалюється, то для китайських кухарів це справа честі, навіщо ж тоді готувати, якщо смак продукту залишився колишнім ... Дотримуючись цього рецепту, спробуйте проробити такий китайський кулінарний фокус із звичайними креветками. Набір спецій, трохи вправності, пів години роботи - і дегустуємо креветки з абсолютно новим смаком.

Кількість порцій 1
Час приготування 30 хв

  1. 1. Королівські креветки (нечищені) — 7 шт.
  2. 2. Сало — 100 г
  3. 3. М'ясний бульйон — 0,5 склянки
  4. 4. Цукор — 5 г
  5. 5. Сіль — 4 г
  6. 6. Соєвий соус — 5 мл
  7. 7. Томатна паста — 50 г
  8. 8. Херес — 20 мл
  9. 9. Цибуля — 5 г
  10. 10. Корінь імбиру — 3 г
  11. 11. Крохмаль — 20 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Креветки промийте, видаліть голову, вусики, ніжки і нутрощі.

  2. Цибулю і імбир дуже дрібно наріжте.

  3. У сковороді обсмажте порізане на шматочки сало, витопивши з нього жир, шкварки видаліть.

  4. У гарячий жир покладіть цибулю і імбир, просмажте одну хвилину.

  5. Покладіть креветки, також швидко просмажте їх, перевертаючи. Влийте в сковороду вино, закрийте її кришкою і трохи протушкуйте креветки.

  6. Потім в бульйоні розчиніть сіль і цукор і влийте його до креветок. Доведіть бульйон до кипіння.

  7. Після закипіння закрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте приблизно 3 хвилини.

  8. Введіть томатну пасту і соєвий соус, збільште вогонь, дайте соусу трохи загуснути.

  9. У невеликій кількості холодної води розведіть крохмаль, влийте в сковороду і ще трохи прогрійте соус до консистенції густого киселю.

  10. Кілька разів переверніть креветки, щоб вони просочилися соусом і зніміть сковороду з вогню.