Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сімейне свято середній квасоля вегетаріанські страви › Картопляні котлети з червоною квасолею
Картопляні котлети з червоною квасолею

Картопляні котлети з червоною квасолею

Любите картоплю і шукаєте нові варіанти її приготування? Приготуйте картопляні котлети з червоною квасолею. Картопля - улюблений багатьма овоч, а квасоля, завдяки безлічі корисних речовин, що входять до її складу, відноситься до дієтичних і лікувальних продуктів. Спеції: прованські трави, чорний мелений перець, мелений перець чилі зроблять котлетки дуже ароматними, а куркума додасть їм гарний колір. При приготуванні страви можна використовувати квасолю й іншого сорту, а не тільки червону. Основна вимога до квасолі в цьому рецепті в тому, щоб вона легко розварювалася і була смачною. Її бажано попередньо замочити на ніч.

Кількість порцій 4
Час приготування 140 хв

  1. 1. Картопля — 1 кг.
  2. 2. Морква — 3 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Олія рослинна — 2 ст. л.
  5. 5. Перець чилі мелений — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Трави прованські — за смаком
  8. 8. Куркума — 2 ч. л.
  9. 9. Сухарі панірувальні — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Борошно пшеничне — 100 г.
  12. 12. Квасоля червона — 100 г.
  13. 13. Яйце куряче — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити квасолю до гарної м'якості. Картоплю відварити і остудити, підсушити. Моркву натерти. У розігрітій сковороді обсмажити моркву на олії, додати подрібнену цибулю, всипати куркуму. Додати також в сковороду всі спеції і трави. Перемішати.

  2. З картоплі зробити пюре, можна використовувати блендер. Вмішати в картопляне пюре яйця, додати відварену квасолю, зажарку зі сковороди, всипати борошно. Ретельно перемішати всю суміш. При необхідності додати ще спецій. Після чого зробити з маси котлети, обваляти кожну в сухарях.

  3. Обсмажити котлети на сковороді в олії на середньому вогні до золотистого кольору.