Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сімейне свято плита обід › Смажений рис із креветками
Смажений рис із креветками

Смажений рис із креветками

Якщо східна кухня - це друга ваша рідна кухня, тоді вам варто спробувати приготувати цю нескладну страву. Проста воно тому, що всього-то справ - просмажити рис. До речі, в такому вигляді рис стає дуже смачний, легко брати навіть паличками кожне зернятко окремо. До того ж під час такого способу приготування рис не втрачає свої корисні властивості. А разом з іншими інгредієнтами він виходить ще більш смачний і з насиченим смаком. Креветки ж відмінно довершують смаковий букет цієї страви, надають їй певну родзинку. Сама страва виходить досить ситною. Ця страва добре підійде для тематичної вечірки в Східному стилі.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Коричневий рис — 2 стакана
  2. 2. Цибуля ріпчаста — за смаком
  3. 3. Кокосова олія — 1 ст. л.
  4. 4. Часник — 6 зубчиків
  5. 5. Лайм — 1 шт.
  6. 6. Креветки — 400 г.
  7. 7. Імбир — 1 ст. л.
  8. 8. Цукіні — 1 шт.
  9. 9. Заморожений горох — 200 г.
  10. 10. Гриби — 60 г.
  11. 11. Перець червоний — 1 шт.
  12. 12. Яйця — 3 шт.
  13. 13. Пластівці перцю — 2 ст. л.
  14. 14. Соєвий соус — 2 ст. л.
  15. 15. Зелена цибуля — за смаком
  16. 16. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис відварити.

  2. Масло нагріти у воці на середньому вогні і обсмажити нарізані кубиками цибулю, цукіні, червоний перець і гриби, дрібно нарізаний часник (3 зубчики), імбир, протягом 10 хвилин до готовності.

  3. Окремо в мисці змішати сік лайма і 3 зубчики часнику, викласти креветки і добре перемішати. Масу викласти на розігріту сковороду і обсмажити на кокосовій олії протягом декількох хвилин.

  4. У вок викласти рис, ретельно перемішати з приготовленою в воці масою. Відсунути рис на одну сторону вока, на інший обсмажити яйця до готовності і потім перемішати все разом.

  5. До рису викласти горошок, влити соєвий соус, додати пластівці чилі перцю. Перемішати. Готувати разом 5 хвилин. Подавати із обсмаженими креветками і дрібно нарізаною зеленою цибулею.