Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти день народження марокканська обід літо › Тажин з бараниною та овочами
Тажин з бараниною та овочами

Тажин з бараниною та овочами

Тажин - товстостінна, досить глибока і важка сковорода (вона може бути як керамічною, так і чавунною) з товстим дном. Але найважливіше в тажині ... Здогадалися? Його конусоподібна кришка, зроблена з кераміки, з маленьким отвором для виходу пари. Саме завдяки цій високій кришці в процесі приготування відбувається циркуляція пари, що надає страві неймовірну соковитість і ніжність. Якщо Ви готуєте в тажині, продукти не підгорають і не пересушуються, тому часто заглядати під кришку немає необхідності. До речі, страва, яку готують в такому чарівному посуді, теж називається "тажин". Запропонований тажин - неймовірно смачна і ароматна страва, яка, без сумніву, сподобається всім, хто її скуштує.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Баранина — 500 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 120 г.
  3. 3. Помідори — 120 г.
  4. 4. Перець болгарський (3-х кольорів) — 120 г.
  5. 5. Часник — 3 зубчики
  6. 6. Імбир — 0,5 см.
  7. 7. Картопля — 350 г.
  8. 8. Кумин — 0,5 ч. л.
  9. 9. Куркума — 1 ч. л.
  10. 10. Паприка мелена червона — 1 ч. л.
  11. 11. Кориця мелена — на кінчику ножа
  12. 12. Лимон — 1 шт.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Оливкова олія — 2 ст. л.
  15. 15. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо розрізати на шматки приблизно по 100 грам. Натерти їх сумішшю з меленого перцю, солі і кумина. На дно каструлі налити 2 ст. л. оливкової олії, добре прогріти, і укласти м'ясо. Обсмажити до легкого рум'янцю і перекласти в миску. На тій же олії обсмажити цибулю, нарізану півкільцями, дрібно порубаний часник, тертий імбир.

  2. На обсмажені овочі викласти м'ясо, зверху болгарський перець, порізаний крупно.

  3. Далі викласти крупно порізану картоплю і помідори, нарізані часточками.

  4. Посолити, поперчити, посипати спеціями і накрити кришкою.

  5. Тушкувати на маленькому вогні протягом 1 години. Далі зняти кришку. Додати лимон, порізаний часточками. Тушкувати ще 10 хвилин. Перед подачею на стіл посипати зеленню.