Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти день народження сімейне свято другі страви овочі › Хек, запечений з овочами в мультиварці
Хек, запечений з овочами в мультиварці

Хек, запечений з овочами в мультиварці

Хек - смачна риба, яка по праву вважається дієтичною і дуже добре засвоюється організмом. Куплена в замороженому вигляді риба при правильній розморожуванні втратить мінімум поживних речовин. Потрібно звернути увагу на темні плівочки на внутрішній порожнині риби, від них бажано постаратися позбутися. Приготований в мультиварці на цибулевій подушці під шаром моркви і томатного соусу хек виходить більш соковитим і ніжним. Ще одна перевага приготування риби в мультиварці - не прийдеться вдихати запахи смаженої риби. Сік лимона і майоран додадуть апетитний аромат страві.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Лимон — 1 шт.
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Помідори — 2 шт.
  4. 4. Цукор — 1 ст. л.
  5. 5. Хек — 1000 г.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  7. 7. Олія оливкова — 3 ст. л.
  8. 8. Перець солодкий — 1 шт.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Майоран — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу повністю розморозити. Відрізати плавники і випатрати. Очищені тушки хека промити прохолодною водою і нарізати невеликими шматочками, побризкати соком лимона, обваляти в солі і майорані. Накрити плівкою і поставити в холодильник.

  2. На дно чаші мультиварки налити оливкової олії. Цибулю очистити, нарізати кубиками.

  3. Викласти на цибульну подушку підготовлену рибу. Поставити чашу в мультиварку. Закрити кришку. Включити режим приготування «Випічка». Встановити час 40 хвилин. Включити «Старт».

  4. Тим часом моркву подрібнити на крупній тертці.

  5. Приготувати соус: зробити з помідорів та солодкого перецю пюре, перемішати. Додати сіль, цукор, майоран. Закип'ятити на повільному вогні протягом 10 хвилин.

  6. Викласти моркву на рибу.

  7. Зверху залити соусом. Закрити кришку. Включити режим приготування «Тушкування». Встановити час 40 хвилин. Включити «Старт». Потім включити режим «Випічка» ще на 20 хвилин.

  8. Акуратно вийняти чашу з мультиварки і перекласти готову рибу в керамічний посуд. Накрити кришкою.