Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти день народження середній гарбуз весна › Вежі з баклажанів з гарбузом і козячим сиром
Вежі з баклажанів з гарбузом і козячим сиром

Вежі з баклажанів з гарбузом і козячим сиром

Башточки з баклажанів з гарбузом і козячим сиром - оригінальна і ще не всім відома, але зате вже для багатьох улюблена прекрасна овочева закуска. Ця страва готується дуже просто і швидко, а ще воно дуже смачне і святково виглядає. Всі овочі зберігають свої корисні речовини і вітаміни, так як ми їх будемо запікати в духовці і баклажани зберігають свою форму. Запечений сир зверху додасть страві пікантності та вишуканості. Багато часу, звичайно, піде на нарізку овочів, але повірте воно того варте.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Баклажани — 400 г.
  2. 2. Сир козячий — 150 г.
  3. 3. М'ята — 10 г.
  4. 4. Масло вершкове — 20 г.
  5. 5. Гранати — 150 г.
  6. 6. Часник — 2 шт.
  7. 7. Йогурт — 140 мл.
  8. 8. Соус наршараб — 30 мл.
  9. 9. Гарбуз — 300 г.
  10. 10. Олія оливкова — 30 мл.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани нарізати кружечками впоперек плоду, товщиною в 5 мм. Покласти їх у миску, присипати зверху сіллю, перемішати. Через 10 хвилин промити, висушити. Обсмажити на сковороді з олією, на сильному вогні протягом 1 хвилини з кожного боку.

  2. Гранат розділити на зерна, з половини вижати сік. Часник очистити і розтерти.

  3. Відокремити листя м'яти від стебла, подрібнити. Гарбуз очистити, нарізати маленькими кубиками. Розігріти сковороду, додати вершкове масло і оливкову олію, обсмажувати гарбуз у маслі на середньому вогні 4 хвилини, додати за смаком сіль і перець. Додати до гарбузу половину сиру, половину часнику, половину м'яти, смажити 1 хвилину.

  4. Деко для випічки застелити харчовим папером, викласти половину баклажанів, на кожен викласти 1 ч. л. сиру, 1 ст. л. начинки з гарбуза, накрити другою половиною баклажанів. Зверху викласти начинку з гарбуза.

  5. Розігріти духовку до 180ºС, випікати протягом 10 хвилин.

  6. Для приготування соусу, необхідно змішати в мисці гранатовий сік, йогурт, соус наршараб, другу половину часника і зерна граната, додати сіль і перець за смаком, перемішати, поставити соус в холодильник.

  7. Дістати вежі з духовки, остудити, залити соусом, посипати м'ятою, що залишилася.