![Запечена сьомга під шпинатним соусом](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.f21d7fc84c87600ecfc141250c7539d8.350x350.jpeg)
Запечена сьомга під шпинатним соусом
Сьомга - представниця сімейства лососевих, більше того її називають "королевою лососів". Порада: при виборі свіжої сьомги потрібно знати, що у цієї риби у свіжому вигляді немає яскраво вираженого рибного запаху, тушка повинна бути щільною і пружною. М'ясо у цієї рибки ніжне і не вимагає тривалої термічної обробки: не потрібно його довго замочувати, смажити або варити. Термічна обробка повинна бути короткочасною, і тоді смак риби вийде близьким до ідеального. Запечена сьомга під шпинатним соусом - один із варіантів приготування цієї риби. Сьомга ідеально підходить для запікання. У вас вийде дуже смачна рибка під ніжним соусом.
- 1. Сьомга — 700 г.
- 2. Вершки 15-20% — 300 мл.
- 3. Цибуля — 150 г.
- 4. Шпинат — 100 г.
- 5. Часник — 3 зубчика
- 6. Сіль — за смаком
- 7. Перець чорний мелений — за смаком
- 8. Соняшникова олія — за смаком
- 9. Сік лимона — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Рибу нарізати шматочками товщиною близько 1-1.5 см., викласти у форму для запікання. Посолити, поперчити. Збризнути соком лимона. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин.
Для приготування соусу нарізати дрібно часник і цибулю. Шпинат також дрібно нарізати.
На соняшниковій олії злегка обсмажити цибулю і часник.
Додати вершки, перемішати. Варити до легкого загустіння.
У масу додати шпинат. Перемішати.
Посолити, поперчити, прибрати з вогню. На тарілки викласти рибу, полити соусом.