Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята плита українська травневі свята › Картопляний салат по-весняному
Картопляний салат по-весняному

Картопляний салат по-весняному

Скільки б не казали про користь і шкоду картоплі, а посперечатися з тим, що в молодій картоплі ціла гора вітаміну С, не можна. Як і у редисці, і у зеленій цибулі. Так що навесні цей салат буде дуже доречним, що б поповнити свій організм вітамінами після зимового авітамінозу. Злегка підсмажені ароматні горіхи нададуть страві не лише незвичності смаку, але і підкинуть пару-трійку найпотрібніших саме вам корисних речовин, а в поєднанні із заправкою з гірчиці, меду і лимонного соку ви отримаєте просто незабутнє задоволення. Найприємніше, що такі кухонні експерименти дуже часто стають вашими найулюбленішими.

Кількість порцій 3
Час приготування 60 хв

  1. 1. Молода картопля — 500г
  2. 2. Редиска — 300г
  3. 3. Волоські горіхи — 100г
  4. 4. Рослинна олія — 4 ст.л.
  5. 5. Лимонний сік — 3 ст. л.
  6. 6. Зелена цибуля — 50г
  7. 7. Гірчиця — 1 ч.л.
  8. 8. Мед — 1 ч.л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити і відварити. Поки гаряча нарізати на кружечки і залити маринадом із суміші рослинної олії, лимонного соку, гірчиці, меду і залишити на годину.

  2. Цибулю подрібнити, редиску нарізати кружечками.

  3. Горіхи підсмажити на сухій сковороді і подрібнити. З'єднати всі інгредієнти з картоплею, перемішати і подавати.

  4. Крім редиски (або замість неї), до цього салату можна додати свіжий огірок і стебла селери.