Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята › Мариновані корнішони по-французьки
Мариновані корнішони по-французьки

Мариновані корнішони по-французьки

Мариновані корнішони по-французьки - це чудова пісна закуска французької кухні, яку легко можна приготувати в звичайних домашніх умовах. Корнішони - від французького «cornichon» - це маленькі тверді, хрусткі огірки довжиною від 3 до 9 см. Вони дуже смачні і дієтичні. У них міститься велика кількість корисних мінеральних речовин. Приправа для маринованих корнішонів може бути найрізноманітнішою: цибуля, часник, гвоздика, лавровий лист, естрагон, коріандр. Готові мариновані корнішони можна використовувати як інгредієнт для салатів, а також в якості звичайної холодної закуски або як гарнір до картоплі.

Кількість порцій 2
Час приготування 25 хв

  1. 1. Корнішони — 450 г.
  2. 2. Сіль крупна — 1 ст. л.
  3. 3. Естрагон — 1 стебло
  4. 4. Часник — 1 шт.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 100 г.
  6. 6. Перець чорний горошком — 10 шт.
  7. 7. Лавровий лист — 1 шт.
  8. 8. Гвоздика — 3 шт.
  9. 9. Оцет — 600 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Викласти корнішони в миску, додати сіль. Перемішати, після чого викласти на рушник, зв'язати рушник за кути, підвісити над раковиною на 2 години (або покласти рушник із корнішонами в сито).

  2. У літрову банку покласти естрагон, викласти шарами корнішони, зверху цибулю і нарізаний на чотири частини часник. Всипати спеції. У банці повинно залишитися 1-2 см. вільного місця.

  3. Вилити оцет у каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, вилити в банку з корнішонами, повинно залишитися 1 см. вільного місця. Поставити на 3 тижні в темне прохолодне місце.