Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята вечеря › Картопляний пудинг
Картопляний пудинг

Картопляний пудинг

У нас в країні пудинг асоціюється з легким повітряним десертом. Проте в Англії, де і було придумано цю страву, його роблять з самих різних інгредієнтів. Спочатку пудинг збирали із залишків їжі. Найчастіше він нагадував звичайну запіканку з м'яса або картоплі. Вже набагато пізніше англійці стали готувати солодкий варіант страви. У нього додавалися горіхи, чорнослив, цукати, яйця, джем, шоколад. Картопляний пудинг, згідно з його назвою, готується на основі картоплі. Ця страва підійде, як для щоденного харчування, так і для святкового столу. Калорійність картопляного пудингу складає всього лише 139 ккал.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Картопля — 350 г.
  2. 2. Вершки — 50 мл.
  3. 3. Масло вершкове — 10 г.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Сухарі панірувальні — 30 г.
  6. 6. Сметана — 40 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити, промити, відварити в підсоленій воді. Рідину злити, картоплю подрібнити в гарячому вигляді в блендері. Остудити.

  2. У картопляне пюре додати вершки і яєчні жовтки. Перемішати. Збити окремо яєчні білки, після додати їх у картопляне пюре.

  3. Форму для випікання змастити маслом, присипати сухарями, викласти картопляну масу.

  4. Поставити в духовку на 20-25 хвилин, випікати при температурі 180°C. Подавати зі сметаною.