Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Чанфота

Чанфота

Будь-яка кухня світу має у своєму національному меню те, що французи традиційно прозвали «рагу». Ось і чанфота – ніщо інше як овочеве рагу на сицилійський манер. Воно являє собою пісну, низькокалорійну і дієтичну страву з величезною кількістю вітамінів, яку можна вживати в якості поживного гарніру (до м'яса, риби, птиці) або як самодостатню страву. Як правило, щоб овочі тушкувалися, потрібен соус або рідка заправка. У нашому ж випадку, інгредієнти підібрані таким чином, що обсмажуючись в олії, вони починають рясно виділяти сік, який і служить рідиною для тушкування. Завдяки цьому овочі насичуються смаками та ароматами один одного, і виходять м'якими і соковитими.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Помідори — 700 г
  2. 2. Картопля — 700 г
  3. 3. Солодкий перець — 700 г
  4. 4. Базилік — 50 г
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Оливкова олія — 150 мл
  7. 7. Баклажан — 2 шт.
  8. 8. Цукіні — 2 шт.
  9. 9. Цибуля — 100 г
  10. 10. Спаржева квасоля — 200 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажан нарізати великими кубиками, залити солоною водою і залишити на 1 годину. Відкинути на друшляк і обсушити. Картоплю очистити і нарізати кубиками. Так само нарізати кабачки. Цибулю почистити і нашаткувати.

  2. Перець очистити від насіння і нарізати тонкими смужками. Помідори очистити від шкірки і насіння, протерти через сито. Базилік подрібнити руками.

  3. У великому сотейнику розігріти оливкову олію, обсмажити цибулю і базилік 2 хв. Додати протерті помідори, перемішати. Довести до кипіння, засипати картоплю, баклажани і через 2-3 хв. кабачки.

  4. Посолити, поперчити, перемішати і тушкувати на дуже маленькому вогні 20 хв., Періодично додаючи трохи води. Потім додати солодкий перець, протушкувати ще 7-10 хв. Як тільки овочі будуть готові (вони не повинні перетворитися на кашу), зняти з вогню.