Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята європейська молоко вечеря › Млинці зі шпинатом і чотирма сирами
Млинці зі шпинатом і чотирма сирами

Млинці зі шпинатом і чотирма сирами

Млинці під тією чи іншою назвою є практично в кожній кухні народів світу - і скрізь вони одна з найулюбленіших страв. Що може бути краще млинців? Ніжні, тоненькі, апетитні - вони просто створені для того, щоб радувати нас вранці своїм смаком, піднімати нам настрій і давати заряд позитивної енергії. Млинці зі шпинатом і чотирма сирами - це несолодкий варіант, який сподобається особливо тим, хто сприймає млинчики не тільки як десерт. Цікавий рецепт - швидкий і дуже смачний, відмінний варіант для повноцінного сніданку. Спробуйте - не пошкодуєте!

Кількість порцій 4
Час приготування 110 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 4,5 ст. л.
  2. 2. Яйце куряче — 1,5 шт.
  3. 3. Молоко — 500 мл.
  4. 4. Вода — 2,5 ст. л.
  5. 5. Масло вершкове — 1,5 ст. л.
  6. 6. Лавровий лист — 0,5 шт.
  7. 7. Вершки 40% — 1,5 ст. л.
  8. 8. Шпинат — 400 г.
  9. 9. Сир рікота — 4,5 ст. л.
  10. 10. Сир горгонзола — 100 г.
  11. 11. Сир пармезан — 3 ст. л.
  12. 12. Цибуля зелена — 1 пучок
  13. 13. Горіх мускатний — за смаком
  14. 14. Сир моцарела — 3 ст. л.
  15. 15. Сіль — за смаком
  16. 16. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати 150 мл. молока і воду. Окремо в миску просіяти 3,5 ст. л. борошна, посолити. Сформувати гірку, в середині зробити ямку, вбити в неї яйця, поступово вливати в ямку молочну суміш, не перестаючи змішувати. Додати в суміш 1 ст. л. розтопленого вершкового масла, ретельно перемішати тісто.

  2. На розігрітій сковороді в олії насмажити млинці із приготованого тіста.

  3. У розігріту сковороду налити молоко, що залишилося, вершкове масло і борошно, додати лавровий лист, довести соус до кипіння. Додати за смаком сіль і перець, додати мускатний горіх. Зменшити вогонь, тушкувати ще 2 хвилини, влити вершки, перемішати. Соус приготовлений.

  4. У миску викласти шпинат, додати сири, поперчити за смаком, перемішати. Всипати нарізану цибулю, влити 4 ст. л. соусу. У кожен приготований млинець викласти начинку зі шпинату, загорнути в рулет.

  5. Перекласти млинцеві рулети зі шпинатом в змащену маслом форму для випікання, поставити на 25-30 хвилин у духовку, випікати при температурі 200°C.