"Цвєтаєвський яблучний пиріг"
- 1. Вершкове масло — 150 г
- 2. Сметана — 300 г
- 3. Борошно — 200-360 г
- 4. Розпушувач — 1,5 ч.л.
- 5. Яблука — 3-4 шт.
- 6. Цукор — 200 г
- 7. Яйця — 1 шт.
- 8. Ванільний цукор — 1 ч.л.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вершкове масло розтопити і злегка охолодити.
До миски влити вершкове масло і 100 г. сметани, перемішати масу до однорідності.
Поступово ввести до маси борошно (2 ст.л. залишити для заливки), просіяну з розпушувачем. Замісити некруте тісто, розподілити його по дну форми (діаметром близько 18x25 см.), сформувати по периметру бортик з тіста.
Яблука почистити, видалити серцевинки і нарізати яблука тонкими скибочками.
Для заливки з'єднати решту (200 г.) сметани, цукор, ванільний цукор, все ретельно перемішати. Згодом влити до цієї суміші злегка збите яйце. Ще раз все перемішати до однорідності. Поступово ввести 2 ст.л. борошна, перемішуючи, щоб униктути утворення грудочок.
На основу з тіста викласти перший шар яблук, по ньому рівномірно розподілити сметанну заливку, накрити другим шаром яблук і знову нанести заливку.
Випікати пиріг у розігрітій до 180°C духовці приблизно 50 хвилин.