Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Тірамісу за класичним рецептом

Тірамісу за класичним рецептом

Італійці пишаються своїм десертом тірамісу як національним надбанням. Їх можна зрозуміти, адже ніжний смак печива, що тане в роті, з повітряним кремом на основі маскарпоне і підбадьорливим ароматом еспресо - це те, що дарує задоволення шанувальникам тірамісу по всьому світу. У цього десерту безліч варіацій: у нього додають фрукти, ягоди. Але ми пропонуємо не відступати від канонів і приготувати тірамісу за класичним рецептом. До речі, італійці вважають, що краще за все їсти тірамісу в другій половині дня, між обідом і вечерею, адже десерт допомагає відновити сили і отримати заряд енергії. Але нам здається, що підняти настрій за допомогою тірамісу - відмінна ідея, незалежно від часу доби.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Сир Маскарпоне — 445г
  2. 2. Печиво для тірамісу — 20шт
  3. 3. Цукор — 100г
  4. 4. Заварна свіжозварена кава — 120мл
  5. 5. Еспресо — 60мл
  6. 6. Ром — 44мл
  7. 7. Вершки — 240мл
  8. 8. Какао порошок (для присипки) — 50г
  9. 9. Тертий чорний шоколад (для присипки) — 50г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішайте каву з еспресо і дайте охолонути.

  2. Змішайте маскарпоне з ромом і цукром. Збийте вершки і додайте до суміші з маскарпоне, обережно перемішуючи.

  3. Одне за одним умочуйте печиво в каву і викладайте в форму.

  4. На печиво викладіть крем.

  5. Зробіть ще шар печива і ще шар крему.

  6. Посипте какао і шоколадом.

  7. Залиште в холодильнику на 4 години.