Паштет з баранини
- 1. Баранина (м'якоть, можна й інше м'ясо) — 1000 г.
- 2. Коричневий цукор — 2 ст. л.
- 3. Вершкове масло — 2 ст. л.
- 4. Діжонська гірчиця — 3 ч. л.
- 5. Сіль — за смаком
- 6. Перець — за смаком
- 7. Сушена м'ята — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Нарізати баранину на шматочки і скласти в миску. Приготувати маринад: розтопити вершкове масло з цукром і залити ним м'ясо (гарячим). Посолити, поперчити і помаринувати кілька хвилин. Потім м'ясо обсмажити на рослинній олії, додати трохи води і потушкувати до стану тушонки (30-40 хв.). Час залежить від якості м'яса. Під кінець додати сушеної м'яти для аромату. Остудити і прибрати в холодильник.
Коли м'ясо охолоне настільки, щоб зажелюватися, можна починати готувати паштет.
М'ясо викласти на дошку, струснувши з нього желе і жир. Жир і желе розтопити. М'ясо розділити на волокна двома виделками. Розтоплений жир і желе перелити в інший посуд, залишивши небагато для розігріву м'яса.
М'ясо трохи розігріти і подрібнити блендером. Збити, додаючи розтоплене желе в міру необхідності до кремоподібного стану.
Викласти в які-небудь ємності шаром 1-1,5 см. Охолодити, прибрати в холодильник і дати знову зажелюватися, весь жир і желе залишаться всередині паштету, наче підтримуючи його консистенцію.
Перед подачею намазати тонким шаром діжонської гірчиці. Подати з грінками із багета.