Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Фаршировані кальмари

Фаршировані кальмари

М'ясні страви набридли, а хочеться чогось легкого і пікантного? Згадайте про морепродукти. Кальмари вважаються цінним океанічним делікатесом. Складнощі в чищенні кальмара викликають нерішучість господинь готувати страви з цим морепродуктом. Однак насправді почистити кальмарів неважко. Досить буде опустити тушку спочатку в окріп, а потім у крижану воду. Таким чином плівочки легко буде зняти. Важливо видалити і кольорові, і прозорі плівки. Інакше після обсмажування вони стануть жорсткими, а сама тушка стає менше. Правильно приготувавши кальмарів, Ви отримаєте дивовижно м'яку і соковиту страву, яка стане кращою прикрасою Вашого святкового столу.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Тушка кальмара — 6 шт.
  2. 2. Морква — 2 шт.
  3. 3. Кабачок — 2 шт.
  4. 4. Перець солодкий — 2 шт.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Часник — 6 зубчиків
  7. 7. Петрушка — 1 пучок
  8. 8. Кріп — 1 пучок
  9. 9. Сметана — 3 ст. л.
  10. 10. Молоко — 100 мл.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
  13. 13. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Овочі помити, почистити. Кабачки порізати кружальцями. Почистити кальмари, зняти плівку.

  2. Моркву натерти на крупній тертці і обсмажити на олії, додати порізаний солодкий перець і цибулю.

  3. Обсмажити кабачки. Після обжарювання, кабачки порубати великою соломкою і додати до овочевої масі.

  4. Додати посічену зелень і часник, чорний перець і сіль за смаком і перемішати майбутню начинку.

  5. Сметану змішати з молоком. Кальмари начинити готовою овочевою масою і укласти в каструлю, залити сметанним соусом.

  6. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння і тушкувати під кришкою 2 хвилини. Можно обжарити.