Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Страчателла

Страчателла

Оригінальний і смачний суп страчателла з італійської кухні досить простий у приготуванні, проте здатний здивувати будь-кого. Погодьтеся, не кожен день ви їсте такі заморські страви. Страчателла - суп з яєць, манки, петрушки і тертого пармезану. Ця перша страва, немов відважний лицар, переможе розгніваний апетит, подарує організму сили і енергії. До того ж, суп дуже корисний - вітаміни дарують селера, морква, твердий сир і волоський горіх. А петрушка, ріпчаста цибуля і розплавлений в бульйоні сир подарують страві вишуканий, не схожий ні на що аромат, перед яким неможливо встояти. Наповніть свій дім радістю, а організм вітамінами! Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 85 хв

  1. 1. Куряче м'ясо (стегенця) — 450 г.
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Стебло селери — 2 шт.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Яйце — 3 шт.
  6. 6. Твердий сир (Пармезан) — 50 г.
  7. 7. Твердий сир (Гауда) — 30 г.
  8. 8. Манна крупа — 25 г.
  9. 9. Мускатний горіх (мелений) — 4 г.
  10. 10. Петрушка — 30 г.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати курячий бульйон. Для цього взяти куряче м'ясо (стегенця) покласти до кастрюлі та залити водою (2 л.). Коли бульйон закипить потрібно до нього додати порізану великими шматками моркву, стебло селери, ріпчасту цибулю (цілу). Кришку з кастрюлі краще зняти. Під кришкою бульйон почне сильно кипіти, а постійно контролювати силу кипіння не зручно. Варити бульйон потрібно 1 годину. Готовий бульйон процідити, а овочі видалити.

  2. В окрему посудину відлити 200 г. бульйону та поставити в холодильник. Бульйон (1,1 л.) налити в кастрюлю та довести до кипіння. Тим часом твердий сир (Пармезан) натерти на дрібній тертці.

  3. В окремій посудині збити яйця. До яєць долити бульйон з холодильника (200 г.). Додати манну крупу та мускатний горіх. Все ретельно перемішати. Слідом за цим викласти твердий натертий сир (Пармезан) та дрібно порізану зелень петрушки. Знову усе перемішати.

  4. До киплячого бульйону поступово залити яєчну суміш, при цьому постійно помішувати вінчиком. Потім на великому вогні довести до кипіння, продовжуючи перемішувати вінчиком. Коли суп закипить, вогонь зменшити та варити 5 хвилин. Час від часу помішуючи ложкою, щоб манна крупа не пристала до дна. Приправити сіллю та чорним меленим перцем за смаком. Зварений ще гарячий суп розлити в порційні тарілки, посипати твердим сиром (Пармезан), посередині викласти гірку тертого твердого сиру (Гауда) та посипати подрібненою зеленню петрушки. Суп страчателла готовий.