Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Староанглійський хлібний соус

Староанглійський хлібний соус

Староанглійський хлібний соус дозволить не тільки урізноманітнити ваш асортимент соусів, але певною мірою зменшить споживання хліба. Спеції слід додавати в молочне пюре за своїм смаком. Лук, який був видалений під час проціджування, при бажанні додають в готовий соус для запаху. Готовий соус залишають в теплому місці на 2 години. Для розігріву соус ставлять на повільний вогонь, і в процесі збивання додають вершкове масло. Цей хлібний соус чудово поєднується з м'ясом, індичкою.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Цибуля-шалот — 1 шт.
  2. 2. Молоко — 10 ст. л.
  3. 3. Хліб білий (черствий) — 50 г.
  4. 4. Горіх мускатний мелений — за смаком
  5. 5. Перець кайєнський — за смаком
  6. 6. Масло вершкове — 1 ч. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Вершки 30% — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю дрібно нарізати, покласти її в каструлю з товстим дном, залити молоком, поставити на вогонь. На середньому вогні довести до кипіння, потім зменшити вогонь, варити протягом 10-15 хвилин до м'якості цибулі. Після, процідити через сито, для видалення цибулі з молока.

  2. Замочити в молоці черствий хліб на 15-50 хвилин, в залежності від того, наскільки хліб черствий. Після, розім'яти виделкою хліб, перемішати ретельно з молоком до стану пюре.

  3. Додати за смаком в молочне пюре спеції, посолити. Збити виделкою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Забрати каструлю з вогню, влити вершки, перемішати. Подавати до м'яса.