Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Суп харчо

Суп харчо

Суп харчо - це національний грузинський суп з яловичини з рисом і волоськими горіхами на спеціальній кислій основі з сушених слив - ткемалі або тклапі. Грузинський суп харчо виходить дуже пряний, гострий, з великою кількістю часнику і зелені. Такий суп харчо дуже густий. Цей суп поширився на весь пострадянський простір. У різних країнах є різні рецепти його приготування. Сьогодні ми вам представляємо трохи русифікований рецепт грузинського супу харчо. Звичайно, він трохи видозмінений. Замість кислої основи ми беремо помідори, а замість національних прянощів ми кладемо наші лавровий лист і перець. Виходить неймовірно смачно! Приємного апетиту!

Кількість порцій 6
Час приготування 180 хв

  1. 1. Яловичина (грудинка) — 500 г.
  2. 2. Цибуля — 3 шт.
  3. 3. Помідори — 500 г.
  4. 4. Рис — 100 г.
  5. 5. Волоські горіхи — 50 г.
  6. 6. Соняшникова олія — 2 ст. л.
  7. 7. Часник — 2 зубчика
  8. 8. Червоний гострий перець — 0,5 стручка
  9. 9. Зелень — за смаком
  10. 10. Лавровий лист — 2 шт.
  11. 11. Запашний перець — 4 горошини
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Вода — 2,5 л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яловичину промити, видалити плівки і жили і нарізати невеликими порційними шматочками.

  2. М'ясо залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння і зняти піну. Варити 2 години.

  3. Підготувати овочі. Помідори пробланширувати 2-3 хвилини і зняти шкірку. Подрібнити блендером.

  4. Цибулю дрібно нарізати.

  5. В окрему каструлю покласти цибулю, додати соняшникову олію, тушкувати 10 хвилин на середньому вогні.

  6. Перекласти м'ясо з бульйону в каструлю з цибулею і тушкувати під кришкою 15-20 хвилин. Додати до м'яса з цибулею помідори і тушкувати 10-15 хвилин.

  7. Бульйон процідити, влити в м'ясо і довести до кипіння.

  8. Додати в суп харчо рис, перемішати і варити 10-15 хвилин.

  9. Зелень нарізати. Подрібнити часник. Ядра грецьких горіхів злегка обсмажити на сухій сковороді до появи характерного запаху і очистити від шкірки.

  10. Розтерти горіхи в ступці до однорідної пасти. Додати в суп харчо часник, горіхи, гострий перець, запашний перець, лавровий лист, сіль і варити 7-10 хвилин. Додати зелень і варити ще 2-3 хвилини. Дати супу харчо настоятися 5 хвилин і подавати.