Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Цукрове печиво "Торчетті"

Цукрове печиво "Торчетті"

Ми вважаємо, що це традиційне італійське печиво гідно гучного, але виправданого звання «ідеальне». Чому? Готується дуже просто і швидко – це раз. Комбінуючи різні прянощі і спеції, можна легко міняти смакові відтінки на Ваш погляд – це два. При цьому всі інгредієнти доступні і їх буде потрібно мінімальна кількість – це три. Якісні характеристики, що в точності описують печиво: розсипчасте, ніжне, повітряне та тане в роті – це чотири. Недарма рецепт цього приголомшливого десерту, створений у далекому вісімнадцятому столітті, досі користується шаленою популярністю далеко за межами Італії. Швидше всі на кухню готувати ці милі цукрові печенюшки у формі крихітних бубликів.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно — 250 г
  2. 2. Вершкове масло — 100 г
  3. 3. Цукор — 100 г
  4. 4. Розпушувач — 10 г
  5. 5. Сіль — дрібка
  6. 6. Мускатний горіх (або аніс, ваніль, бадьян, гвоздика) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло наріжте середнімі шматочками і залиште для розм'якшення полежати при кімнатінй температурі. Борошно змішайте з розпушувачем і мускатним горіхом (або іншими спеціями на Ваш смак) і просійте гіркою.

  2. Зробіть в ній "ямку" та покладіть туди розм'якшене вершкове масло. Додайте дрібку солі. Влийте до "ямки" трохи теплої води і замісіть тісто, воно повинно бути м'яким і гладким. Якщо необхідно, додавайте для цього теплу воду. Дайте тісту постояти 10-15 хвилин.

  3. Відщипуючи невеликі шматочки тіста і злегка зігріваючи їх в руках, розкачайте паличкі шириною 1 см і довжиною 10 см.

  4. На стіл насипте цукор і обваляйте у ньому палички. Потім у кожної палички злегка зліпіть кінчики так, щоб отримались невеликі витягнуті "підковки".

  5. Викладіть отримані "підковки"-торчетті на застелений пергаментним папіром противень і випікайте при 180°C близько 15-20 хвилин до золотисто-коричневого кольору.