Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Рисовий пудинг

Рисовий пудинг

Смачний, ніжний, солодкий, неймовірний – дані епітети в точності описують цей традиційний британський десерт. Не будемо Вас томити: мова піде про повітряний пудинг. Він настільки полюбився не тільки англійцями, але і всіма ласунами світу, що згадки про нього зустрічаються в класичній і сучасній літературі, піснях і фільмах. Існує тисячі варіацій пудингу, різних за смаком, консистенцією та складом. Сьогодні пропонуємо насолодитися десертом з молочної рисової каші з родзинками і ваніллю. Подавати його можна відразу ж після приготування або в охолодженому вигляді. Однак враховуйте той факт, що остигаючи, пудинг пристойно загусне. При бажанні додайте в холодний десерт трохи нежирних вершків.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Рис — 120 г
  2. 2. Цукор — 60 г
  3. 3. Родзинки — 50 г
  4. 4. Яєчний жовток — 1 шт.
  5. 5. Молоко — 4 ст.
  6. 6. Масло вершкове — 20 г
  7. 7. Ванілін — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати у великій каструлі з товстим дном рис, молоко, цукор і масло, перемішати. Поставити на вогонь і, часто помішуючи, довести до кипіння.

  2. Додати родзинки (якщо використовуєте). Зменшити вогонь до повільного і варити, часто помішуючи, 20-30 хвилин, до готовності рису.

  3. Зняти з вогню, додати ванілін і перемішати (також додати 1 яєчний жовток).

  4. Подавати негайно або перекласти в миску, затягнути харчовою плівкою, щоб торкалась безпосередньо поверхні пудингу і повністю охолодити.

  5. Для того щоб пудинг охолов швидше, можна викласти його на деко, затягнути плівкою і прибрати в холодильник.