Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Оссобуко

Оссобуко

Буває так, що для окремих страв потрібні ті або інші частини м'яса. Наприклад, страви з голяшки у нас відразу асоціюються з заливним. І інші рецепти страв просто не приходять в голову. Пропонуємо сьогодні розширити кулінарні горизонти і приготувати ексклюзивну страву під незвичайною назвою - оссобуко. Оссобуко - це традиційна страва італійської кухні, що представляє собою тушковану телячу голяшку. Назва страви оссобуко означає буквально на італійській мові «дірява кістка», оскільки кістка разом з мозком є складовою частиною страви. Тобто голяшка нарізається шматками поперек товщиною близько 5 см. Страва здивує вас своїм незрівняним ні з чим смаком. Біле вино тільки підкреслить цю ексклюзивність.

Кількість порцій 3
Час приготування 120 хв

  1. 1. Яловича голяшка з кісткою — 1,5 кг.
  2. 2. Яловичий бульйон — 300 мл.
  3. 3. Помідори — 450 г.
  4. 4. Оливкова олія — 50 мл.
  5. 5. Вершкове масло — 50 г.
  6. 6. Біле сухе вино — 300 мл.
  7. 7. Цибуля — 2 шт.
  8. 8. Стебло селери — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. На розігрітій сковорідці з вершковим маслом підсмажити нарізану на шматки голяшку з кожного боку по 5 хвилин.

  2. Додати біле сухе вино, зменшити вогонь і уварювати, поки вина не стане в половину менше.

  3. В іншій сковорідці на оливковій олії підсмажити цибулю і стебло селери. Додати овочі до м'яса.

  4. У сковорідку до м'яса додати нарізані помідори і бульйон, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні півтори години.

  5. Готову страву подавати з соусом, який утворився в процесі тушкування оссобуко.