Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Мучкаліца

Мучкаліца

Сербська кухня на 80% складається з м'ясних страв, найчастіше в їх приготуванні використовують свинину, рідше - яловичину і баранину. Мучкаліца є справжньою кулінарною візитівкою Сербії. Готується вона зі свинини, бажано з шийки, на Балканах м'ясо обов'язково смажать на вугіллі, але можна приготувати його і в домашніх умовах. Блюдо виходить гострим і гарячим, чим довше тушкувати овочі і м'ясо, тим ніжніше вони будуть. Перед подачею на стіл мучкаліцу прикрашають листком петрушки і посипають зверху рубаною зеленою цибулею.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Свинина — 1 кг.
  2. 2. Синя цибуля — 3 шт.
  3. 3. Перець солодкий — 10 шт.
  4. 4. Помідори — 0,5 кг.
  5. 5. Часник — 1 головка
  6. 6. Паприка — 1 ч. л.
  7. 7. Петрушка — 1 пучок
  8. 8. Перець чилі — 2 шт.
  9. 9. Соняшникова олія — 100 мл.
  10. 10. Цукор — 2 ч. л.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати невеликими шматками, посолити і поперчити, додати паприку.

  2. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, посолити, тушкувати в маслі під кришкою з цукром до м'якості.

  3. Перець очистити від насіння і перетинок, нарізати невеликими шматками, додати до цибулі, потушкувати під кришкою.

  4. Додати очищені від насіння і шкіри нарізані помідори і часник. Тушкувати до легкого загустіння.

  5. Додати м'ясо, тушкувати 30 хвилин на слабкому вогні. Додати перець чилі та петрушку.