Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сімейне свято європейська перші страви осінь › Курячий суп з диким рисом і плавленим сиром
Курячий суп з диким рисом і плавленим сиром

Курячий суп з диким рисом і плавленим сиром

Курячі супи з додаванням сиру традиційно готують в країнах із суворою зимою, де не завадять додаткові калорії для збереження людиною тепла свого тіла. Крім твердого сиру в приготуванні супів використовуються плавлені сири - винахід швейцарських виробників молочної продукції, що став з початку ХХ-го століття знахідкою для кулінарів. У запропонованому рецепті використовується саме плавлений сир. Дикий рис, що використовується в цьому рецепті, потрібно зварити попередньо, а в курячий суп з сиром додати буквально за кілька хвилин до закінчення процесу приготування. З додаванням чорного дикого рису зміниться колір супу: він стане злегка фіолетовим і придбає легкий горіховий присмак.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Рис дикий — 100 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  3. 3. Часник — 1 шт.
  4. 4. Бульйон курячий — 300 мл.
  5. 5. Картопля — 150 г.
  6. 6. Молоко 2% — 300 мл.
  7. 7. Борошно пшеничне — 40 г.
  8. 8. Сир плавлений — 150 г.
  9. 9. Філе курячої грудинки — 2 шт.
  10. 10. Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  11. 11. Сіль — 0,25 ч. л.
  12. 12. Петрушка — 25 г.
  13. 13. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити рис у підсоленій киплячій воді, до повної готовності. Окремо зварити куряче м'ясо, після чого викласти з каструлі на тарілку, остудити і нарізати шматочками.

  2. Розігріти рослинну олію в каструлі, всипати подрібнену цибулю з часником, обсмажувати протягом 3 хвилин. Картоплю очистити і дрібно нарізати.

  3. Влити в каструлю бульйон і додати нарізану картоплю. Довести суп до кипіння, зменшити вогонь, накрити зверху каструлю кришкою, варити протягом 5 хвилин, поки картопля не стане м'якою.

  4. Окремо змішати молоко і борошно, потім додати суміш у суп. Варити так 5 хвилин, суп повинен трохи загуснути. Вимкнути вогонь, додати м'ясо, натертий плавлений сир, всипати рис, посолити і поперчити за смаком. Перемішати до розчинення сиру, при подачі посипати січеною петрушкою.