Італійське печиво з фундуком (без борошна)
Вишукане італійське печиво з дуже яскравим горіховим ароматом. В оригіналі рецепта в його основі подрібнений до стану борошна фундук, але можна використовувати і будь-які інші горіхи, особливо мигдаль. Мигдаль, зазвичай, надає випічці просто приголомшливий аромат. Якщо ви купили несмажені горіхи, то краще обсмажте їх, тоді печиво буде значно смачніше. В оригіналі воно має бути маленьким, але можете надавати абсолютно будь-яку форму. Прикрашати їх особливо не варто (максимум - це пудра), тому що про таке печиво можна сказати «смак, аромат і нічого зайвого». Єдине, що підійде з добавок, так це, буквально, чайна ложка коньяку або лікеру тому, що поєднання горіхового та алкогольного аромату у випічці дуже вдале.
- 1. Фундук — 400 г.
- 2. Цукор — 250 г.
- 3. Білок яєчний — 4 шт.
- 4. Сіль — за смаком
- 5. Ваніль — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У блендері подрібнити горіхи (очищені і обсмажені) з цукром до стану борошна. Білки відокремити від жовтків. Білки збити з сіллю і цукром в пишну стійку піну. Духовку розігріти до 160°C.
Обережно змішати білки і горіхову суміш. Довести тісто до однорідної консистенції. Деко застелити пергаментним папером. Викласти печиво на деко і поставити в духовку. Випікати печиво близько 20-25 хвилин.