Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Хумус із цукіні

Хумус із цукіні

Середземноморська страва хумус являє собою пюреобразну вегетаріанську закуску, класичний рецепт якої включає турецький горох нут, розбавлений оливковим і кунжутним маслами і лимонним соком. Також додається велика кількість різноманітних спецій і прянощів. Подається страва з запеченими або сирими овочами і як соус до лавашу або питі. Страва настільки смачна, легка і корисна, що араби їдять хумус на сніданок, обід і вечерю. У пропонованому рецепті основу пасти становить цукіні. Цей овоч надає страві приємний зеленуватий колір. Така собі літня версія традиційного хумусу. Маючи неповторний аромат, хумус з цукіні припаде до душі всім членам Вашої родини.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Цукіні — 2 шт.
  2. 2. Олія оливкова — 2 ст. л.
  3. 3. Сік лимонний — за смаком
  4. 4. Кунжут — 1 ст. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Гвоздика мелена — 1 г.
  7. 7. Перець червоний мелений — 2 ч. л.
  8. 8. Кмин — 2 ч. л.
  9. 9. Кінза — 1 пучок
  10. 10. Перець болгарський — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кунжут перемолоти в кавомолці.

  2. Цукіні ретельно промити, після разом із шкіркою нарізати кубиками, покласти в блендер разом із іншими інгредієнтами, в тому числі і кунжутом.

  3. Подрібнити суміш у блендері до стану пюре.

  4. При подачі викласти хумус в мисочку, присипати зверху червоним і чорним перцем, подавати з часточками болгарського перцю і кінзою.