Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Холодник з ковбасою

Холодник з ковбасою

Влітку, у виснажливу спеку мало кому захочеться покуштувати гарячого супчику чи борщу. Тому на допомогу приходить холодник – холодна перша страва, що відноситься до кухонь східноєвропейських держав. Холодник готують з овочів на овочевому відварі або молоці. Відсутність в числі інгредієнтів м'яса і м'ясних продуктів відрізняє холодник від знаменитої окрошки. Російський варіант холодника – борщ. Від інших охолоджених супів дана страва вигідно відрізняється простотою в приготуванні. Однак відійдемо від звичних стереотипів і пропонуємо Вам приготувати холодник з ковбасою на квасі. Приготована страва – такий собі мікс традиційного холодника з окрошкою і борщем. Незвично, але дуже смачно.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Буряк — 0,5 кг.
  2. 2. Картопля — 0,5 кг.
  3. 3. Квас — 3 л.
  4. 4. Варена ковбаса — 300 г.
  5. 5. Цибуля — 200 г.
  6. 6. Огірки — 1 кг.
  7. 7. Зелена цибуля — 200 г.
  8. 8. Кріп — 100 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промити ретельно буряк. Поклсти його в глибокий посуд, налити трохи води і поставити в мікрохвильову піч. Запікати буряк при потужності 1000 Вт протягом 20 хвилин. Після цього зняти шкірку. Порізати буряк тонкою соломкою.

  2. Очистити цибулину і нарізати тонкими півкільцями.

  3. Огірки й ковбасу нарізати кубиками.

  4. Картоплю відварити в мундирі і порізати на невеликі кубики.

  5. Скласти всі овочі в каструлю і залити квасом.

  6. Перемішати холодник і посолити. Дати йому настоятися протягом 1 години.