Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Холодець із курячими медальйонами

Холодець із курячими медальйонами

Холодець вважається калорійною стравою. Але все одно на його популярності це ніяк не відображається. У кожному будинку їдять цю закуску, причому не лише у свята. Часу звичайно треба виділити на його приготування достатньо багато, тому затівати готування краще у вихідні дні. Найчастіше холодець варять зі свинячих або яловичих ніжок, але тут вибирати вам, з чого його зробити. Щоб холодець вийшов щільним і застиг без особливих проблем, краще додати в нього желатин - він впорається з цим завданням за будь-яких обставин. Тут слід не переборщити, а строго дотримуватися інструкції, а вона у вас завжди під рукою! Культова страва ще не у вашій колекції? Скоріш додавайте!

Кількість порцій 6
Час приготування 300 хв

  1. 1. Теляча ніжка — 1 шт.
  2. 2. Яловичина — 700 г.
  3. 3. Куряче філе — 3 шт.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Морква — 1 шт.
  6. 6. Селера (черешки) — 2 шт.
  7. 7. Часник — 1 шт.
  8. 8. Лавровий лист — 2 шт.
  9. 9. Чорний перець (горошком) — 8 шт.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Петрушка — пучок
  12. 12. Духмяний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Моркву очистити і помити. Потім узяти цибулю, очистити її від лушпиння і обмити під проточною водою, і селеру теж. Підготувати велику каструлю, помістити в неї чисту телячу ніжку. Залити холодною водою і довести до кипіння. При утворенні піни, її рекомендується регулярно знімати. Додати усі раніше підготовлені овочі і варити на слабкому вогні 4 години.

  2. Куряче філе обмити, просушити і зробити з нього фарш, використовуючи м'ясорубку. Додати в утворений фарш подрібнений часник.

  3. Яловичину добре вимити. Посередині шматка зробити надріз, але не до самого краю, а трохи не доходячи. Обмотати м'ясо харчовою плівкою і відбити до утворення тонкого пласту. Викласти на нього курячий фарш, і скачуючи з одного кінця в інший - сформувати рулет, і закріпити зубочистками. Загорнути рулет полотном (марлею) і перев'язати краї.

  4. Рулет помістити в каструлю, де вариться ніжка. Додати до них лавровий лист, перець і трави. Варити 60 хвилин. До закінчення (за 20 хвилин) варіння бульйон слід посолити.

  5. Коли рулет буде готовий, викласти його на посудину. Звільнити з тканини, дати остигнути і можна різати скибочками. Бульйон процідити, викласти медальйони на дно каструлі, залити невеликим шаром бульйону і поставити в холодильник до повного застигання.