Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сімейне свято європейська консервація літо › Гриби, мариновані в оливковій олії
Гриби, мариновані в оливковій олії

Гриби, мариновані в оливковій олії

Мариновані в оливковій олії гриби - один з найкращих варіантів самостійної закуски для будь-якого столу. А також ця дуже смачна заготівля прекрасно прикрасить будь-яку страву. Мариновані гриби можна використовувати в якості інгредієнтів для різноманітних салатів. Картопля, м'ясо, птиця, яйця прекрасно підкреслять і розкриють їх смак. Незамінні гриби, як закуска, до холодної горілки. Досить зрозумілий рецепт допоможе приготувати справжній делікатес, який користується великою популярністю серед грибних гурманів. Зберігати баночки з грибами потрібно в прохолодному місці, краще всього в холодильнику або в погребі.

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Оливкова олія — 100 мл.
  2. 2. Печериці — 500 г.
  3. 3. Білий винний оцет — 50 мл.
  4. 4. Чилі — 0,5 ч. л.
  5. 5. Сіль — 0,5 ч. л.
  6. 6. Лимонний сік — 20 мл.
  7. 7. Лимонна цедра — 2 ст. л.
  8. 8. Чебрець — 4 гілочки
  9. 9. Часник — 2 зубчики
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У великій сковороді на середньому вогні розігріти олію. Викласти гриби і пасерувати, часто помішуючи, протягом 3 хвилин, до золотистого кольору. Зменшити вогонь і готувати ще 3 хвилини, поки гриби не роз'якнуть.

  2. У гриби вмішати винний оцет, чилі і сіль. Кип'ятити на повільному вогні до повного випаровування рідини. Потім влити лимонний сік.

  3. Розподілити чебрець, часник і лимонну цедру на 2 банки по 0,5 л. Ложкою викласти гриби в банку. Полити оливковою олією. Запечатати і зберігати в холодильнику.