Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Чізкейк «Шоколадна насолода»

Чізкейк «Шоколадна насолода»

Існує кілька підказок, які допоможуть приготувати відмінний чізкейк. Наприклад, необхідно щоб усі інгредієнти були однакової температури, а яйця можна використовувати і холодними, бо вони і так приймуть потрібну температуру в процесі приготування. А щоб на чізкейкові не з'явились тріщини при розборі форми, потрібно пройтися по бортику ножем з вузьким лезом. Існує і кілька особливостей в приготуванні цього десерту в залежності від країни, де його готують. В Англії, наприклад, звідки і прийшов в США чізкейк, десерт не випікають, в нього додають желатин і залишають в холодильнику. Це істотно спрощує процес приготування. В Голландії і Бельгії чізкейки посипають тертим шоколадом і товченим печивом. Азіатські варіанти десерту містять чай і навіть тофу. Чізкейк же в Бразилії поливають джемом з гуави.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Масло вершкове — 150 г.
  2. 2. Печиво — 250 г.
  3. 3. Сир Філадельфія — 900 г.
  4. 4. Яйце куряче — 4 шт.
  5. 5. Цукор — 250 г.
  6. 6. Шоколад — 300 г.
  7. 7. Сметана — 200 г.
  8. 8. Вершки 20% — 60 мл.
  9. 9. Какао — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло розтопити на водяній бані. Печиво подрібнити блендером і змішати з маслом. Духовку розігріти до 170°C. Утрамбувати масу у форму, поставити в духовку і випікати близько 10 хвилин.

  2. Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані. Сир збити з цукром. Додати по одному яйцю і продовжувати збивати. Додати сметану, шоколад і знову збити.

  3. Викласти крем на основу, розрівняти, поставити в духовку і випікати близько 60 хвилин. Потім дати близько 30 хвилин охолонути в духовці і коли буде кімнатної температури, поставити на 3 години в холодильник. Прикрасити какао.