Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Капоната

Капоната

По своїй суті капоната - це овочеве рагу. Страва прийшла до нас з Італії. Готується вона дуже швидко. Подається, як гарячою, так і холодною. Страва смачна в будь-якому вигляді і це є її перевага. Це означає, що влітку її добре їсти холодною, так як вона добре охолоджує організм і в той же час підживлює його корисними речовинами. Взимку її дуже смачно їсти гарячою - вона дійсно добре зігріває зсередини. Смак страви приголомшливий. У її склад входять баклажани і помідори, які дуже гармонійно поєднуються між собою і дають відмінний грибний присмак страві. Білий винний оцет дуже добре підкреслює овочеву легкість страви. А кедрові горішки нададуть деякої нотки пікантності страві і довершать цей ансамбль.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Баклажан — 1 шт.
  2. 2. Оливкова олія — 100 мл.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Стебло селери — 3 шт.
  5. 5. Помідори — 800 г.
  6. 6. Каперси — 1 ст. л.
  7. 7. Кедрові горіхи — 1 ст. л.
  8. 8. Цукор — 1,5 ст. л.
  9. 9. Білий винний оцет — 3 ст. л.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажан промити, нарізати кубиками, посолити і залишити на 20 хвилин.

  2. Подрібнити цибулю, селеру і помідори. Готувати суміш до м'якості селери (хвилин 15), додати каперси, кедрові горіхи. Все перемішати.

  3. У розігрітій сковороді на оливковій олії обсмажити кубики баклажана приблизно 10 хвилин.

  4. Окремо змішати винний оцет, цукор, сіль і перець. Підігріти на невеликому вогні.

  5. Отриманий соус змішати з усіма овочами, приготованими раніше, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до м'якості всіх овочів.

  6. Залишити капонату остигати, потім поставити в холодильник. Подавати страву холодною.