Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Борщ білоруський

Борщ білоруський

Хоча борщ і по праву вважають традиційною стравою всіх слов'ян, все ж вперше його почали готувати саме білоруси. Іншими словами ще борщ називають овочевим супом. І це по правді так, адже суп і борщ досить схожі у своєму приготуванні. Пікантним моментом в цій страві вважається те, що м'ясо не кладуть до каструлі сире, а готується воно спочатку на сковороді. Природно, в кінцевому рахунку вся страва теж буде іншою на смак. Не забудьте при подачі заправити борщ сметаною і зеленню, приготувати до нього смачні грінки зі скоринкою або ж просто хліб намазати соусом. Можна отримати надзвичайне задоволення навіть від такої буденної страви.

Кількість порцій 6
Час приготування 180 хв

  1. 1. Яловичина (грудинка) — 500 г.
  2. 2. Свинина (копчені свинячі ребра) — 300 г.
  3. 3. Буряк — 400 г.
  4. 4. Картопля — 3 шт.
  5. 5. Морква — 2 шт.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  7. 7. Сало — 30 г.
  8. 8. Томатна паста — 15 г.
  9. 9. Корінь петрушки — 1 шт.
  10. 10. Цукор — 5 г.
  11. 11. Сосиска — 2 шт.
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Перець чорний мелений — за смаком
  14. 14. Лавровий лист — 2 шт.
  15. 15. Сметана — за смаком
  16. 16. Зелень петрушки — 15 г.
  17. 17. Оцет — 15 г.
  18. 18. Борошно — 20 г.
  19. 19. Зелень кропу — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно підготувати продукти. Буряк промити та зварити до готовності, витягнути з води та охолодити. М'ясо (яловичину) промити, покласти в кастрюлю та залити холодною водою. Довести до кипіння, поварити 1 хвилину та злити воду, м'ясо промити. Залити новою водою, довести до кипіння, зняти піну, що утворилася, зменшити вогонь.

  2. Буряк почистити та промити. Додати в кастулю цибулину, невелику морквину, корінь петрушки із зеленню. Періодично знімаючи піну. Через 20 хвилин покласти копчені ребра та варити до готовності яловичини.

  3. Коли м'ясо буде готове, витягнути його з бульйону. Варені зелень та корнеплоди витягнути та викинути. М'ясо нарізати на порції та повернути до бульйону. Картоплю нарізати часточками та покласти в бульйон до м'яса. Потім потрібно приготувати зажарку. Морквину та цибулину, котрі залишилися, почистити та промити. Цибулину нарізати дрібними кубиками, моркву тонкою соломкою.

  4. Розігріти сковорідку із салом та обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву та смажити ще 5 хвилин. Додати борошно, перемішати, покласти томатну пасту, залити 200 мл. бульйону та знову перемішати. Додати оцет, приправити сіллю та цукром, перемішати та готувати хвилини 3, потім зняти з вогню.

  5. Потім сосиски нарізати крупною соломкою. Варений буряк почистити та нарізати тонкою соломкою. Коли буде готова картопля, додати буряк, зажарку та сосиски. Поварити ще 5 хвилин та зняти з вогню накрити кришкою та дати настоятися приблизно 30 хвилин. Борщ розлити по тарілкам, покласти сметану та посипати дрібно порізаним кропом.