Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Бешбармак

Бешбармак

Страва "Бешбармак" прийшла до нас з тюркомовних народів. Там вона з'явилася досить давно. Одна з версій, чому страва має таку назву: слово "бешбармак" перекладається як "п'ять пальців", бо раніше тюрки, коли були кочівниками, їли страву не вилкою, а руками. Зараз ця гаряча страва із баранини популярна не тільки в країнах Азії, але і в інших. Її любить багато хто за особливий смак, який виходить завдяки м'ясу, тісту і, звичайно ж, приправам - їх в такі страви не треба боятися додавати. У результаті ми маємо смачну гарячу страву, яку можна подавати як повноцінну, адже вона така ситна і дуже ароматна. У неї неможливо не закохатися.

Кількість порцій 5
Час приготування 120 хв

  1. 1. Баранина — 1,5 кг.
  2. 2. Цибуля — 100 г.
  3. 3. Пшенична мука — 500 г.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Зелень — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно взяти каструлю з двома – трьома літрами води, потім відправити туди порізане великими шматками м’ясо. Варити не менше двох годин, так, щоб воно стало м’яким, а бульйон насиченим. За смаком посолити та поперчити.

  2. За цей час приготувати тісто. Готувати сочни треба приблизно півтори години, коли бульйон став наваристий. Тісто повинно бути круте. Для цього потрібно взяти борошно, яйця та трохи бульйону. Розім’яти та поставити настоюватись 15 хвилин. Потім тісто розкачати та розрізати на середні ромбики або квадрати. Після цього вийняти м'ясо на тарілку та кинути в бульйон сочни. Варити їх до спливання на поверхню. Нарізати цибулю та дрібненько часник, посипати ним, коли тісто буде готовим.

  3. Наступний етап полягає в підготовці м’яса, його потрібно порвати шматками вздовж волокон. Потім на тісто з цибулею покласти м’ясо, на нього знову тісто і цибулю. Можна посипати зеленню зверху. Бульйон, який залишився, налити в глибоку миску.