Вершкова паста з шинкою
Вам набридли одноманітні макарони або локшина? Тоді приготуйте смачну страву – вершкову пасту з шинкою. Паста, безсумнівно, є одним з найбільш популярних і улюблених страв в Італії. Приготувати її зовсім нескладно. Ароматна заправка з ніжних вершків, грибів і помідорів черрі робить цей рецепт по-особливому вишуканим і святковим. Пікантність і м'який смак страві надають соковиті скибочки шинки, спаржа і зелений горошок. Завершує образ стружка гострого пармезану і листя свіжої петрушки. І наостанок порада: на етапі приготування вершкового соусу додайте трохи часнику. Обсмажте його разом з іншими інгредієнтами. І ваша страва заграє новими смаковими нотками.
- 1. Спаржа — 300 г.
- 2. Вершкове масло — 2 ст. л.
- 3. Шинка — 120 г.
- 4. Гриби гливи — 300 г.
- 5. Морожений зелений горошок — 200 г.
- 6. Вершки — 200 мл.
- 7. Помідори черрі — 16 шт.
- 8. Паста — 450 г.
- 9. Пармезан — 100 г.
- 10. Петрушка — 2 ст. л.
- 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Цибулину дрібно нарізати і обсмажити в 1 ст. л. вершкового масла. Додати нарізані гливи і обсмажити 5 хвилин. Посолити гриби.
Спаржу нарізати великими шматками навскоси. Стебла без головок відварити в підсоленій воді 3 хвилини. Воду злити.
На сковороді в 1 ст. л. вершкового масла обсмажити шинку 2 хвилини, додати зелений горошок, головки спаржі і вершки. Все проварити 3 хвилини.
Додати смажені гриби, відварені стебла спаржі і дати покипіти 2 хвилини. Зняти з вогню і додати помідори черрі, розрізані навпіл.
Відварити пасту в підсоленій воді. Злити воду.
Викласти пасту в сковороду з соусом, акуратно перемішати і нагріти. Посипати петрушкою і пармезаном.