Запечене філе сьомги
Не секрет, що червона риба дуже корисна для нашого організму. Однак під час її смаження або копчення більшість корисних речовин нейтралізуються. А ось запечена риба зберігає в собі всі вітаміни, якими багата сьомга.
Запечене філе сьомги не вимагає багато зусиль для приготування, проте місця в шлунку радимо залишити якомога більше. Адже ви, безсумнівно, захочете добавки.
У цій страві дуже важливо наповнити її прянощами і приправами, які подарують їй пікантності і чарівний смак. Завдяки коріандру, м'яті, лемонграссу і перцю чилі у вашому будинку і навіть за його межами буде панувати аромат гармонії, родинного щастя і затишку.
- 1. Філе сьомги — 1,5 кг.
- 2. Сіль — 8 г.
- 3. Зерна коріандру — 5 г.
- 4. Лайм — 1 шт.
- 5. Мед — 15 г.
- 6. Перець чилі — 1 шт.
- 7. Лемонграсс — 1 шт.
- 8. М'ята садова — 20 г.
- 9. Свіжий коріандр — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Ретельно поскребти та вимити шкірку риби. Філе натерти сіллю та витримати 10 хвилин. Потім посипати меленими зернами коріандру. Покласти рибу на листок кулінарної фольги.
Перець чилі промити та дрібно порубати. Лемонграсс дрібно нарубати. М'яту дрібно порізати. Змішати цедру та сік лайму, мед, перець чілі, лемонграсс і м'яту і отриманою сумішшю обмазати рибу.
Запікати в духовці при 200°C приблизно 15-18 хвилин.
Перед подачею на стіл посипати дрібнопорізаним свіжим коріандром.