Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти пасха борошно › Сільський великодній коровай з горіхами
Сільський великодній коровай з горіхами

Сільський великодній коровай з горіхами

Пасхальна випічка - це те, без чого неможливо уявити святковий стіл у день Великодня після семитижневого посту, крім того, це гордість господині, яка цю випічку приготувала. Запропонований рецепт - один із варіантів пасхальної випічки. Сільський великодній коровай з горіхами готується зі здобного тіста з додаванням горіхів (мигдалю і волоських горіхів), родзинок, цедри апельсина і лимона. Тісто для короваю - непросте, потребує уваги господині, його готують в кілька етапів, поступово додаючи всі інгредієнти. Але результат вартий затраченої праці.

Кількість порцій 8
Час приготування 160 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 500 г.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Дріжджі свіжі — 50 г.
  4. 4. Молоко — 200 г.
  5. 5. Масло вершкове — 100 г.
  6. 6. Лимонна цедра — за смаком
  7. 7. Яйце куряче — 4 шт.
  8. 8. Ром темний — 3 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Родзинки — 100 г.
  11. 11. Мигдаль — 50 г.
  12. 12. Горіхи волоські — 50 г.
  13. 13. Апельсинова цедра — за смаком
  14. 14. Олія рослинна — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Щоб приготувати опару для тіста, необхідно розвести в 100 г. теплого молока дріжджі, додати також 1 ст. л. цукру. Прибрати в тепле місце, опара повинна збільшитися в два рази.

  2. Для приготування дріжджового тіста, необхідно висипати на стіл просіяне борошно гіркою, влити опару, влити молоко, 80 г. розтопленого і охололого вершкового масла, 3 жовтки, додати цукор і сіль. Замісити тісто, накрити рушником зверху, залишити на 1 годину.

  3. Родзинки ретельно промити під холодною водою, залити ромом на 20 хвилин. Горіхи подрібнити на невеликі шматочки, натерти цедру лимона та апельсина на дрібній тертці.

  4. У тісто вмішати горіхи, цедру і родзинки, перемішати, розподілити по всьому тісту начинку. Зробити з тіста форму короваю, дати постояти протягом 15-20 хвилин. Зверху зробити ножем надрізи.

  5. Верхівку короваю змастити збитим яйцем. Розігріти духовку до температури 180°C, випікати коровай протягом 45-55 хвилин. Готовий коровай змастити зверху вершковим маслом.