Торт "Крокембуш"
- 1. Борошно (пшеничне) — 170 г.
- 2. Цукор — 525 г.
- 3. Яйце — 10 шт.
- 4. Вода — 410 мл.
- 5. Вершкове масло — 150 г.
- 6. Вершки — 500 мл.
- 7. Мед — 6 ч. л.
- 8. Апельсин — ½ шт
- 9. Білий шоколад — 400 г.
- 10. Сіль — щіпка
- 11. Лайм — ½ шт
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У сотейник влити 250 мл. води. Додати шматочок вершкового масла (100 г.), 1 ст. л. цукру і щіпку солі. Поставити на плиту (масло повинно повністю розчинитися), перемішати і довести до кипіння. Зменшити вогонь. Швидко помішуючи, помалу ввести в масу борошно і продовжувати перемішувати.
Викласти тісто в миску, щоб трохи охололо. Потім, в тісто вбити по одному яйцю (4 шт.). Додаючи кожне яйце, не припиняти інтенсивно помішувати дерев'яною ложкою. Продовжувати збивати тісто, до отримання однорідної маси.
Деко натерти вершковим маслом і посипати борошном. Викласти тісто в кондитерський мішок і видавити на лист маленькі кружечки (замість кондитерського мішка можна використати міцний поліетиленовий пакет). Між тістом залишити місце, приблизно по 2 см, щоб булочки змогли піднятися. Відправити випікати в духовку розігріту до 180ºС градусів на 20 хвилин. Коли булочки будуть готові, дати їм повністю охолонути.
Перейти до приготування начинки - заварного крему. У каструлю влити 500 мл. вершків. Підігріти вершки на повільному вогні. Тим часом в глибоку миску вбити 6 яєць, додати 6 ч. л. меду і гарненько збити вінчиком. У масу додати дрібно натерту цедру половини апельсина. Помалу ввести в масу підігріті вершки. При цьому, не переставати ретельно збивати вінчиком, щоб яйця не згорнулися. Потім повернути в каструлю, і не припиняючи помішувати, поставити на повільний вогонь. Готувати, поки крем не загустіє. Перекласти готовий крем в миску і дати повністю остигнути.
З ватману або будь-якого щільного картону скрутити великий кульок-конус, край закріпити скотчем. Кінчик конуса зрізати (приблизно 10 см. завдовжки). Обернути картонний конус фольгою, акуратно зняти і вставити його всередину паперу. Форма для формування торта готова. Тепер слід помістити його у банку або вазу.
Білий шоколад (400 г.) поламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Потім, частину кожного тістечка занурити в отриману шоколадну масу і помістити в край паперового конуса. Далі, покласти ще 3 булочки. Викласти булочки одну за іншою, змочуючи в шоколаді. Продовжувати укладати їх щільними горизонтальними пластами, поки не заповниться увесь конус. Останній пласт має бути пласким. Наповнений конус поставити на ніч в холодильник або прохолодне місце.
Коли шоколад захолоне, перевернути торт на блюдо. Акуратно підняти конус і зняти фольгу.
Залишилося приготувати карамель. У склянку вижати сік половинки лайму. У каструлю з товстим дном покласти 100 г. цукру і влити 5 ст. л. води. Поставити ємність на плиту, постійно помішуючи довести сироп до кипіння. Додати сік лайму. Як тільки сироп набуде темно-золотистого кольору - карамель готова.
Карамеллю побризкати увесь торт. Можна зробити у такий спосіб: вилку опустити в карамель (виймаючи вилку, карамель трохи охолоне і потягнеться золотистими ниточками) і нанести на крокембуш.