Шароване шоколадне парфе
Легкий і повітряний, ніжний і вишуканий, спокусливий і ефектний. Ці прекрасні слова в точності описують парфе – традиційний французький холодний десерт, що дуже нагадує домашнє морозиво. З французької назва цієї смакоти перекладається як «бездоганний», «ідеальний», «прекрасний». І не дивно: саме такий у нього смак. Вперше парфе було приготовлено для царської сім'ї Олександра ІІ, який наказав придворним кухарям приготувати корисний, але смачний десерт. Так і з'явилося на світ це дивовижне морозиво, яке до цих пір користується шаленою популярністю у всьому світі. Сьогодні рекомендуємо Вам приготувати і насолодитися шарованим парфе з шоколадом, ваніллю і вершками.
- 1. Крохмаль — 20 г
- 2. Цукор — 70 г
- 3. Какао-порошок — 70 г
- 4. Молоко — 400 мл
- 5. Шоколад — 115 г
- 6. Масло вершкове — 20 г
- 7. Вершки — 200 мл
- 8. Ваніль — 3 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Шоколад нарізати на дрібні шматочки. Змішати крохмаль, 50 г цукру, 50 г какао і трохи солі в каструлі. Поступово додати до суміші молоко, кімнатної температури, довести до кипіння і варити, постійно помішуючи, кілька хвилин.
Вимкнути плиту і додати в молочну суміш шоколад і вершкове масло. Все добре перемішати і довести до однорідної консистенції. Перекласти суміш в холодну миску і охолодити, помішуючи.
Вершки з цукром, ваніллю і ложкою какао збити до стану міцної піни. У креманку або келих викласти шарами шоколадну масу і збиті вершки. Поставити келихи в холодильник на 20 хвилин. Прикрасити парфе тертим шоколадом і какао.